Dit is de nieuwe body-tekst die met behulp van div-tags op de gewenste plaats is gezet:

Uit ANDERSEN-4 door André Hartensveld.


Bij wijze van oefening heb ik hier een link naar de homepage van Chimera geplaatst.
Open het menu view hierboven om deze source te bekijken.

Om 0900 u opgestaan, ontbeten en Chimera gereed gemaakt voor vertrek.
Radio Kiel geeft de verwachting voor Z.Denemarken zon, wind 4 tot 5 bft.Z.O. en dat bij een temperatuur van rond de 22° C. Dat belooft een fraaie zeildag te worden naar het 14 mijl noorderlijk gelegen doel Lyo. Voor de zekerheid steken we een rif in het grootzeil nu we nog beschut in de haven liggen, want op zee hebben de golven toch witte kuifjes. De navelstreng .tussen akkulader en wal wordt binnen gehaald, de trossen gaan los. De havenmeester kijkt ons na als we om 1145 u. profesioneel het kleurrijke en vriendelijke haventje van Aerokobing uitzeilen.
EernaaI uit de beschutting van Aero laat Chimera zien wat ze waard is. Met een flinke snor voor de boeg stuur ik een N.O. koers op het eilandje Drejo aan. Kunnen we later afvallen als de wind verder toeneemt.
In de beschutting van Drejo besluiten we om hier maar even een pauze in te lassen. Te 1315 u. ankeren we aan de westzijde van Drejo en nemen de tijd voor een brunch. De Z.O.wind neemt behoorlijk toe, we bestuderen de kaart om een koers te vinden waarmee we vandaag als het even kan droog Lyo kunnen bereiken. Geen beschutte route als we niet noordelijk van Avemako zeilen, maar dat zie ik niet zo zitten, omdat we dan eerst oostelijk moeten koersen om de zuidpunt van Avemako te ronden.


Uit VERKOCHT! door Gijs van Kemenade.

Het plan was een tocht waarbij geen havens aangedaan zouden wor den. Outdoor dus. We zaten outdoor bij dit beroemde hotel. Heer lijke koffie en bijbehorend appelgebak. Hoezo geen survival, hoezo geen havens, hoezo regen, hoezo afzien? Gisteren om 20.45 uur gearriveerd in Lauwersoog. Meteen pools hoogte gaan nemen in de vissershaven. De tweemasters hadden we zo ontdekt; Skua, Argo, Rietgans, Castor en Pollux en Zwerver. De boot bij Rijkswaterstaat te water gelaten. Niet via de jachthaven want anders moetje door de sluis. Misschien werkt de helling alleen bij hoogwater. Louis reed met auto en trailer naar de buitenpier. Een prima plaats om te parkeren. Ik met Trizonia naar de Drascombeclub tussen de vissersschepen. Langszij Rietgans aangemeerd en de clubleden begroet. De eerste klus was natuurlijk de tent en de zeesponde in orde maken. Verliep allemaal uitstekend. Louis had een shantylied ingestudeerd dat gezongen wordt tijdens het laden en lossen van een schip. Even dacht ik: hij maakt muziek en ik ... De clubleden gingen rond de klok van tien onder zeil.